Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van een borstprothese is een verwijzing  nodig van de huisarts of behandelend specialist/Mammacare verpleegkundige.

In deze verwijzing staat omschreven dat een borstprothese noodzakelijk is.

New Grace/bijLeenen heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars voor het leveren van borstprothesen. New Grace/BijLeenen is gecertificeerd door de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen (SEMH).

BijLeenen zal voor u de declaratie regelen via de zorgverzekeraar.

Het VGZ heeft een vergoeding  tusssen 250,00 euro en 500,00 euro voor de aanschaf van artikelen die worden gebruikt na een borstamputatie o.a. prothese lingerie en prothese badmode. U kunt dit zelf nakijken in uw polis of vraag het aan onze medewerker Corinne Aldenzee  van New Grace kijkt dit na als u er bent voor een afspraak.

U zal dit bedrag voortaan zelf moeten u indienen. U krijg van ons New-Grace?bijLeenen wel de factuur mee zodat u deze kunt insturen.

Ook als u binnen het termijn van 2 jaar i.v.m maatverschil een nieuwe prothese nodig heeft kan deze worden vergoed via de zorgverzekeraar. U heeft hier wel een verklaring en of machtiging voor nodig van de specialist de huisarts of mammacareverpleegkundige.

Heeft u vragen neem vrijblijvend contact op met New Grace. Met Corinne Aldenzee. Zij heeft veel ervaring en zal u graag advies geven, en zij kijkt met u mee zodat het voor u een goed gevoel geeft. Corinne neemt de tijd zodat u in alle rust uw prothese, lingerie, badmode, huis – en nachtkleding kunt passen.

Wist u Ook dat wij gespecialiseerd zijn in compressie BH en Torso’s ook deze worden vergoed door enkel zorgverzekeraars als u een verwijzing mee brengt. Weer een voordeel bij New-Grace/bijLeenen worden deze meteen op maat aan gemeten, anders dan van een folder bestellen maar de juiste maat. Wij verzorgen het met de zorgverzekeraar als het in uw pakket zit. Dit val onder compressie zorg.

Verder vergoed CZ eenmalig een bedrag van € 90,00 voor u BH wacht hier mee tot u de juiste BH kan gaan dragen zodat u langer de juiste BH heeft en niet een tijdelijk.