Lingerie en badgoed die geschikt zijn voor protheses, voelen vaak extra zacht aan op de huid. Dit komt door antibacteriële stofsoorten en het speciaal afwerken van naden, zodat die zo min mogelijk irriteren op gevoelige of geopereerde lichaamsdelen.

Door bestraling en/of chemo kan uw huid zeer gevoelig worden. Daarnaast hebben deze items vaak een iets ander model om littekens of het gebrek aan borstmateriaal te verhullen. Ook moet de lingerie uw prothese goed tegen het lichaam aanhouden bij beweging.

Wij hebben ook een zeer mooie collectie lingerie en badmode voor vrouwen na een borstreconstructie. Wist u dat juist na de reconstructie het toch belangrijk is om lingerie te dragen die iets hoger en breder zijn in de oksel, ter voorkoming van lymfoedeem.

Hoe mooi dat de borst ook is gemaakt, blijft soms een verschil zichtbaar dat u met deze lingerie kunt camoufleren terwijl deze toch mooi en sexy kan zijn, maar wel een met een beter draagcomfort.

New Grace/Bij Leenen heeft ook compressie bh´s in de collectie. Wij  raden aan deze aan te schaffen wanneer u een borstsparende operatie of reconstructie heeft gehad. De compressie bh´s hebben een masserende werking, en helpen het oedeem of fibrose te voorkomen. Dit wordt vaak ook vergoedt door verschillende zorgverzekeraars.

Zie ook op onze Webshop: www.sub-medical.nl