Een borstprothese valt onder het basispakket van de verzekering. Dat betekent dat je de aanschaf van een prothese niet zelf hoeft te betalen. Iedere 2 jaar wordt door onze adviseuses gecontroleerd of de prothese nog in orde is of u een nieuwe prothese mag. Dit kan ook eerder als de prothese niet meer passend is voor u of wanneer de prothese slijtage laat zien als gevolg van intensief gebruik.
Wij regelen in elk geval de declaratie en verdere afhandeling. Wel gaat de aanschaf af van je eigen risico.

Veelal hebt U naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering afgesloten. Steeds meer verzekeraars vergoeden vanuit deze aanvullende verzekering extra’s zoals lingerie, badkleding en zwem protheses. Afhankelijk van uw verzekering worden deze extra’s betaald vanuit de aanvullende verzekering. Dit kan wel op lopen tot €500,- per jaar!

Omdat uw zorgverzekeraar ook staat voor kwaliteit en het belang erkend van een goed passende borstprothese is landelijk, door de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen, waarbij New-Grace/Bij Leenen is aangesloten, vastgesteld dat zij geen borstprotheses vergoeden die via het internet gekocht worden.
New-Grace/Bij Leenen  is ook gespecialiseerd in compressie BH en Torso’s deze worden vergoed door enkele zorgverzekeraars. (Dit val onder compressie zorg.)
Neem in ieder geval bij de eerste afspraak een verwijsbrief van de arts en je verzekeringspas mee.