Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstprotheses zijn de lichtgewicht varianten. Je heb ze tegenwoordig in verschillende materialen en merken. Deze prothese zijn op de markt gekomen door vrouwen die zelf borstkanker hebben. Een heel mooi initiatief, vrouwen die vrouwen helpen met de zoektocht naar een beter en comfortabel leven.

Alleen waar men niet aan heeft  gedacht is de klachten die je van een lichtgewicht prothese kan hebben.

Een lichtgewicht prothese is nodig na de operatie en als u nog bestralingen krijgt. Door de bestralingen kan de huid namelijk beschadigen en gevoelig zijn. Een zachte prothese zit dan het prettigst, na de bestralingen, als het wondgebied hersteld is.

Als u langer met een lichtgewicht prothese loopt heeft u op langere termijn last van u nek en schouders en schreefgroei van het lichaam.

Een silicone prothese heeft ongeveer dezelfde vorm en hetzelfde gewicht als een echte vrouwenborst waardoor het evenwicht in balans is. Maar met een goede prothese ben je er niet.

De combinatie met een goede BH is bepalend. Deze geeft je borsten de ondersteuning die het nodig heeft in combinatie met een uitstekende pasvorm en hierdoor samen een aangenaam draagcomfort.

Zorg dat u goed geïnformeerd word bij je Mammacare specialist naar de mogelijkheden die er zijn en bestel nooit via een website.

Passen en voelen is van groot belang in deze belangrijke keuze en dit is mogelijk bij New Grace.